Επιστολή Συλλόγου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί Γονείς,

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο σχολείο και σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Ο Σύλλογός μας είναι κοντά σας, για να στηρίζει τα παιδιά και να βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων του σχολείου όταν προκύπτουν.

  Οι συναντήσεις μας γίνονται την πρώτη Τετάρτη του μήνα στο χώρο του σχολείου και από τις 19.00 έως τις 20.00 μπορείτε να έρχεστε για να ενημερώνεστε για θέματα του σχολείου ή να συζητάμε οτιδήποτε σας απασχολεί.

  Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην έξοδο των παιδιών από το σχολείο κατά το μεσημεριανό σχόλασμα. Δίνουμε πάντα προτεραιότητα στα παιδιά της Α΄ και Β΄ Δημοτικού. Να θυμίσουμε ότι η θέση που βρίσκεται στην πίσω είσοδο του σχολείου αφορά αποκλειστικά και μόνο προσωρινή στάθμευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν μαθητές με κινητικά προβλήματα και πρέπει να μένει πάντα ελεύθερη για παρκάρισμα.

  Οι γονείς που έχουν γράψει τα παιδιά τους στο ολοήμερο θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με κάποιο μέλος του Συλλόγου και να ενημερωθούν για την τραπεζοκόμο.
  Οι συντονιστές των τάξεων θα παραμείνουν οι ίδιοι. Εάν κάποιος θέλει να αποχωρήσει παρακαλούμε να μας ενημερώσει. 

  Η προβολή ταινίας θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στις 7 το απόγευμα και μπορείτε να ενημερωθείτε από το site του Συλλόγου ή από τον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου πότε θα ξεκινήσει. 

  Η ΑΕΚ μας προσφέρει και φέτος εισιτήρια για τους αγώνες που πραγματοποιούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη διαφορά ότι θα πρέπει τα παιδιά να είναι περισσότερα από τους ενήλικες. Θα πρέπει ένας γονέας να συνοδεύει τουλάχιστον ένα παιδί. Όσοι ενδιαφέρονται για εισιτήρια θα πρέπει να ενημερώνουν τα μέλη του Συλλόγου λίγες μέρες πριν από τον αγώνα και θα σημειώνεται το όνομά τους σε μια λίστα η οποία θα δίνεται στην ΑΕΚ για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να μπουν στο γήπεδο δωρεάν. 

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας, καθώς θέλουμε το σχολείο να είναι πόλος έλξης για τους μαθητές κι εκτός των καθιερωμένων ωρών λειτουργίας του και να προσφέρει χαρά, παιχνίδι και γνώση. Στο έντυπο αναφέρονται οι δραστηριότητες που θα γίνουν αυτή τη χρονιά και μπορείτε να συμπληρώσετε ό,τι σας ενδιαφέρει, ώστε την Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Οκτωβρίου να γίνει η γνωριμία και η ενημέρωση με τους καθηγητές. Στο ίδιο έντυπο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τα δωρεάν προγράμματα του Δήμου. Επίσης υπάρχει η δήλωση συναίνεσης που πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί, για να μπορέσει το παιδί σας να λάβει μέρος στην αναμνηστική φωτογραφία της χρονιάς, που θα γίνει τον επόμενο μήνα. Η επιστροφή των συμπληρωμένων εντύπων πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να τα δώσετε στο διευθυντή, στους δασκάλους, στη σχολική τροχονόμο ή στα μέλη του Συλλόγου.

Θεωρούμε ότι αυτή η χρονιά με τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που την διακατέχουν μας δίνει την ευκαιρία και την ώθηση να επαναπροσδιορίσουμε τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ο Σύλλογος είναι έτοιμος και ανοικτός σε προτάσεις από όποιον γονέα μπορεί και επιθυμεί να προσφέρει και να βοηθήσει όπως αυτός νομίζει. Και αυτή τη χρονιά θα υπάρχει το «Καλάθι της Παρασκευής» όπου θα μπορείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προορίζονται για γονείς του σχολείου μας, κάθε Παρασκευή πρωί, μεσημέρι ή το απόγευμα όπου θα γίνεται η προβολή της ταινίας.

Ύστερα από το ενδιαφέρον της προηγούμενης χρονιάς για περίπατο και εξερεύνηση του Υμηττού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και φέτος εκδρομή μέσα στον Οκτώβρη. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά στην κα. Μαρίνα Θεοδώση Σταθοπούλου.

Επίσης έχουμε έρθει σε επαφή με το Αστεροσκοπείο Πεντέλης για μια βραδιά ξενάγησης και μια ενημερωτική παρουσίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για το σχολείο μας, για παιδιά άνω των 8 ετών, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. Το κόστος εισόδου είναι 5€ ανά άτομο και η διάρκεια γύρω στις δυο ώρες. Η ώρα έναρξης θα είναι περίπου στις 19.00. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κα. Ρούλα Κούγκλη Καλαφάτη έως τέλος Σεπτεμβρίου.

Η ετήσια συνδρομή παραμένει στα 10 ευρώ για το πρώτο παιδί και 15 ευρώ συνολικά για όσους έχουν περισσότερα του ενός. Μπορείτε να δίνετε τη συνδρομή σε όποιο μέλος του Συλλόγου γνωρίζετε ή στην πρωινή σχολική τροχονόμο μέσα σε φάκελο με το όνομα και την τάξη του παιδιού. Στην ετήσια γενική συνέλευση θα γίνει απολογισμός της περσινής χρονιάς και θα υπάρξει αναλυτική κατάσταση για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα.
Για οτιδήποτε σας απασχολεί μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά στο 1dimotikoag.paraskevi@hotmail.gr. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και από το site του Συλλόγου στο www.1dimotikoap.gr. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά τα παιδιά μας και το σχολείο τους ώστε να κάνουμε το καλύτερο για αυτά και να έχουν αυτό που τους αξίζει.

                     
               Με εκτίμηση,
    
                     
                 Η πρόεδρος                                            Η Γραμματέας

                 Γιάννα Ρεντζή Τσάρα                             Σόνια Βαρέλη Χιωτοπούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δραστηριότητες ενημέρωση

Στήριξη της Εστίας Κοριτσιού ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ