ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 4/11/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Γονέων με φορείς της πόλης με θέμα τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης στην Αγία Παρασκευή.
Κατ’ αρχάς, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρευρέθηκαν δια των αντιπροσώπων τους, δηλαδή, τους: ΕΛΜΕ-ΕΝΕΒΑΠ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ-ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ, Κ.Α.Π.(ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ), Γ.Σ.Α.Π. (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ), Α.Ο.Α.Π (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ), ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Η συζήτηση που διεξήχθη και στην οποία η συμμετοχή ήταν αυξημένη τόσο από την μεριά των εκπροσώπων των φορέων όσο και από τους εκπροσώπους συλλόγων γονέων που παρευρέθηκαν οδήγησε σε πολλά συμπεράσματα εκ των οποίων τα σημαντικότερα , κατά τη γνώμη μας, είναι:
1/ Υπήρξε θερμή ανταπόκριση από όλους τους παρευρισκόμενους στην έκκληση της Ένωσης για συμπαράσταση στους συνεχείς και συνεπείς αγώνες της και διεκδικήσεις της για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας, τόσο γενικότερα όσο και στην πόλη μας και αναδείχθηκε η ανάγκη να αναπτύξουν οι φορείς  δεσμούς αλληλεγγύης και όλοι να προτάσσουν το κοινωνικό συμφέρον έναντι του ατομικού.
2/ Με την σημαντική βοήθεια της εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Α-Γ Β΄Αθήνας έγινε διεξοδική συζήτηση για την απαράδεκτη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε πάρα πολλά γενικά και ειδικά σημεία της.
3/ Από τα αθλητικά σωματεία που συμμετείχαν εκφράστηκε η άποψη ότι η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων  αγνοούν την δράση των αθλητικών σωματείων και αντιδρούν καχύποπτα στην όποια προσέγγιση τούς κάνουν αυτά.
Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων εξέθεσαν την άποψή τους η οποία συνοψίζεται στα εξής:
-Οι ρόλοι των αθλητικών σωματείων και των συλλόγων γονέων είναι απολύτως διακριτοί και οι Σύλλογοι Γονέων, στο θέμα του αθλητισμού, υποστηρίζουν σταθερά την αναγκαιότητα κάλυψης της αθλητικής ενασχόλησης των παιδιών των σχολείων μέσω των  προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ, όπως εδώ και 7 χρόνια έχουμε πετύχει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Η ενασχόληση αυτή των παιδιών καλύπτει την βασική τους ανάγκη για κίνηση και ομαδικό παιχνίδι και ο αύλειος χώρος του σχολείου τους μπορεί να καλύψει αυτή τους την ανάγκη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς κανένα ίχνος εμπορευματικής δραστηριότητας, ειδικά αυτή την εποχή που οι οικογένειες δοκιμάζονται και τα πάντα τείνουν να εμπορευματοποιηθούν.
-Οι αύλειοι χώροι των σχολείων για την Ένωση και τους Συλλόγους Γονέων είναι η μόνη εναλλακτική για τα παιδιά για να παίζουν ελεύθερα τις απογευματινές ώρες, με μόνες προϋποθέσεις τον φωτισμό και την φύλαξη των χώρων και ότι είμαστε διαθέσιμοι σε κάθε κοινή προσπάθεια απόκτησης ή δημιουργίας αθλητικών χώρων στην πόλη.

Η Ένωση και οι Σύλλογοι γονέων αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με τους φορείς της Αγίας Παρασκευής και ελπίζουμε η πρώτη αυτή προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας, δωρεάν και ενιαίας παιδείας να έχει την συνέχεια που αρμόζει στο τεράστιο αυτό κοινωνικό θέμα.


Αγία Παρασκευή 07/11/2013                                                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δραστηριότητες ενημέρωση

Στήριξη της Εστίας Κοριτσιού ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ