ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Ξεκίνησαν τα δωρεάν αθλητικά προγράμματα στις αυλές των σχολείων
Αρχές Φλεβάρη ξεκίνησαν φέτος τα δωρεάν αθλητικά προγράμματα στις αυλές των σχολείων. Δυστυχώς, οι πολλαπλές διαβεβαιώσεις για έγκαιρη έναρξη των αθλητικών προγραμμάτων αλλά και εμπλουτισμό των προγραμμάτων με νέες δραστηριότητες, δεν πραγματοποιήθηκαν ούτε αυτή τη χρονιά.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα προγράμματα αυτά να αρχίζουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου
  • παιδιά και γονείς εγκαίρως να καταρτίζουν το απογευματινό πρόγραμμά τους
  • να υπάρχει αρκετός χρόνος προπονήσεων
  • να μπορούν να σχηματιστούν ομάδες στα σχολεία
  • να γίνονται αγώνες μεταξύ των σχολείων, που είναι και η μεγάλη επιθυμία των παιδιών
Η καθυστερημένη έναρξη μέσα στο καταχείμωνο και ενώ τα προγράμματα δραστηριοτήτων των παιδιών έχουν ήδη διαμορφωθεί, το πάζλ των διαθεσίμων ωρών των προπονητών και των γυμναστών που πολλές φορές καλούνται να καλύψουν άλλο άθλημα από αυτό της ειδικότητάς τους, υπονομεύει το πρόγραμμα και απογοητεύει τα παιδιά.
Η έναρξη των αθλημάτων, 3 μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Ήρθε η ώρα, με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, ο Δήμος να αποφασίσει και να απαντήσει εάν προτίθεται να υποστηρίξει τα προγράμματα άθλησης για τους μαθητές των σχολείων μας και κυρίως με ποιες προϋποθέσεις.
Εμείς, ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας, γιατί ο αθλητισμός είναι η μόνη φυσική εκτόνωση στη δύσκολη καθημερινότητα τους και θα είμαστε παρόντες, με διάθεση συνεργασίας, σε κάθε συζήτηση που θα βοηθήσει στην έγκαιρη μελλοντικά έναρξη των προγραμμάτων και στον εμπλουτισμό των δράσεων, όχι πλέον με συνεχείς διαβεβαιώσεις αλλά με συγκεκριμένα προγράμματα και πράξεις. Για το καλό των παιδιών της πόλης, για το καλό των παιδιών μας!
Αγ. Παρασκευή 22/2/17
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αθλητικά Προγράμματα - Πρόγραμμα ποδοσφαίρου.

Δραστηριότητες ενημέρωση