Συναντήσεις Ομάδας Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής (Πρόγραμμα για τον Μήνα Νοέμβριο)

Συναντήσεις Ομάδας Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

Παρασκευές 19.30-21.00


Συντονίστρια: Μαρία Καρίπογλου Σύμβουλος Γονέων / Κοινωνική Ψυχολόγος

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: «Εμπόδια στην σχολική επιτυχία / οι δυσκολίες του παιδιού ως σύμπτωμα της οικογένειας / μαθησιακές δυσκολίες ή τεμπελιά;».
Σκοπός της συνάντησης: Η αναγνώριση και ο διαχωρισμός μεταξύ των μαθησιακών δυσκολιών ενός παιδιού και της «τεμπελιάς» . Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ως προς την διαφορά, τα αίτια, τις λύσεις και τον τρόπο προσέγγισης ενός παιδιού με μαθησιακές δυσκολίες. Αναφορά στις ψυχολογικές επιπτώσεις της στοχοποίησης και της ετικετοποίησης του παιδιού μέσα στην οικογένεια. Πηγές άγχους για το παιδί, επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας και συνθήκες που δεν ευνοούν την άνθηση και πρόοδο του παιδιού στην σχολική κοινότητα.  
Θέματα που θα συζητηθούν: Το σημαντικότερο τρίγωνο στην ζωή του παιδιού: Γονείς-σχολείο-παιδί, πηγές άγχους που συντελούν στην μείωση της απόδοσης του, μαθησιακές δυσκολίες, τι πρέπει να μας ανησυχεί όταν το παιδί μας παρουσιάζει «τεμπέλικη συμπεριφορά» στο σχολείο ή στο σπίτι, οι επιπτώσεις της ετικετοποίησης του παιδιού από την οικογένεια, προσδοκίες γονιών τέκνα πεδεύουσει, πρόγραμμα – όρια – στόχοι – κανόνες – επιβράβευση - συνέπεια και ο ρόλος τους στην επιτυχημένη σχολική φοίτηση του παιδιού μας.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014: «Παιδί και σχολείο: Προσαρμογή, μάθηση, κίνητρα, μελέτη στο σπίτι».
Σκοπός του συνάντησης: Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά στις συνθήκες εκείνες που ευνοούν την κοινωνική και μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών. Τρικ για εύκολη μελέτη στο σπίτι, κίνητρα και μηχανισμοί ελέγχου του αυθορμητισμού και των παρορμήσεων των παιδιών.
Θέματα που θα συζητηθούν: Μέθοδοι προσαρμογής του παιδιού στο σχολείο, κίνητρα για μάθηση και αγάπη για το σχολείο, εύκολοι μέθοδοι διαχείρισης της μελέτης στο σπίτι.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014: «Βιωματικό σεμινάριο για γονείς και παιδιά - μαθαίνω να διαχειρίζομαι τις συγκρούσεις και να προστατεύω τον εαυτό μου»
Σκοπός της συνάντησης: Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να μιλήσουν μέσα από ρόλους για τους τρόπους διαχείρισης των συγκρούσεων.


Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση».
Σκοπός της συνάντησης: Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Θέματα που θα συζητηθούν: Τι είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τι οφείλουμε να πούμε στα παιδιά μας, συχνές ερωτήσεις παιδιών, βιβλιογραφία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αθλητικά Προγράμματα - Πρόγραμμα ποδοσφαίρου.

Δραστηριότητες ενημέρωση